Jukka Viljanen

Jukka ViljanenSeikkailujuoksija Jukka Viljanen on johtanut monikansallisia retkikuntia haastavissa olosuhteissa Kalaharin autiomaassa ja Saharassa. Molemmat retkikunnat ovat tehneet samalla historiaa, sillä kukaan muu ryhmä ei ole tehnyt aiemmin vastaavia suorituksia.

Jukka Viljanen on myös ekonomi, jolla on yli 15 vuoden myynti-, markkinointi- ja projektinjohtokokemus yrityselämän puolelta. Jukan tavoite juosta Saharan autiomaan halki toteutui 5.2.2012. Retkikuntaan kuului kolmen suomalaishenkilön lisäksi paikallinen tukitiimi. "Olemme olleet retkikuntien alussa kasa yksilöitä, mutta matkan aikana meistä on hitsautunut hyvin toimiva tiimi. Tämä tulos ei ole sattumaa, vaan sen eteen joutunut tekemään lujasti töitä."

Jo vuonna 2010 Jukka juoksi ensimmäisenä henkilönä maailmassa Kalaharin autiomaan halki. Matkaa kertyi yli 1000 kilometriä. Hän toimi kansainvälinen retkikunnan johtajana ja idean isänä. Jukan seikkailujuoksut ovat vieneet hänet myös maailman kylmimpään ja kuumimpaan paikkaan.

Mikä ajaa miestä eteenpäin, ja miten juoksuprojektit rakennetaan? "Yritysmaailmassa ja urheilukentällä toimivat samat lainalaisuudet. Halu menestyä sekä hinku ja vimma ajavat meidät tuloksiin, joista emme ole edes osanneet haaveilla. Ihmisissä on hurjasti potentiaalia! Meidän on vain oltava rohkeita ja uskallettava mullistaa aikaisemmat ajatukset siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Onnistuminen saavutetaan huolellisella suunnittelulla ja joskus onnikin suosii rohkeaa."

 

 

 

 

  

 

  Yrittäjät