Puhujat 2014

 

Henkka Hyppönen, Bisnesprojektitoimisto Työ & Tulos

Henkka Hyppönen, Bisnesprojektitoimisto Työ & Tuloksen luova johtaja, on valittu Vuoden Puhujaksi 2013. Henkan erityisvahvuutena on kyky haastaa ja innostaa osallistujia ajattelemaan asioita yllättävistä näkökulmista oli kyse sitten omasta työstä, johtamisesta, asiakaspalvelusta tai läsnäolosta. Henkan terävät analyysit ja huomiot sekä käytännönläheiset esimerkit saavat kuulijat mukaansa. Hän saa oivaltamaan uusia näkökulmia jokaisen omaan tekemiseen. Hänen sopivan pohdiskeleva ja selkeä tyylinsä miellyttää. Hän on esiintyjänä hyvin vaikuttava ja karismaattinen.

 


 

Anna Sorainen, Ground Communications

Yrittäjyyteen rakastunut Anna on mediatoimisto Groundin perustaja, kaksikymmentä vuotta median, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisarkea elänyt innostaja ja vaikuttaja. Anna arvostaa työssään vapautta, muutosta, uudistumista, nopeutta ja ongelmanratkaisua. Hän on oppinut sietämään epävarmuutta ja yllättäviä tilanteita, kantamaan vastuuta, innostamaan ympärillään olevia ja mittaamaan onnistumista. Anna näkee, että nopeus, ketteryys ja uudistuminen eivät ole yrittäjien ja yritysten etuoikeus tai velvollisuus. Ne eivät myöskään ole johtajien yksityisominaisuuksia, vaan kaikkien työntekijöiden. Meidän pitäisi olla joustavia ja avoimia muutokselle. Anna näkee, että meidän pitäisi olla enemmän ”lean”.

 


 

Jaakko Tapaninen, Great Point Ltd

Jaakko on innostava puhuja, journalisti, kirjailija ja liikkeenjohtaja. Hän on työskennellyt City- ja Image-lehtien päätoimittajana, perustanut ystävineen Nuorsuomalaisen Puolueen, kustantanut Harry Potter –kirjoja Tammessa, myynyt Billnäsin historiallisen ruukin ja johtanut kirkon mediayhtiö Kotimaata. Keväällä 2014 hän totesi, että perinteisen median murros on niin raju ja syvä, että tulevaisuutta on etsittävä sen ulkopuolelta. Hän palasi omaan yritykseensä Great Pointiin rakentaakseen uusia viestinnän ratkaisuja verkostoituvaan ja digitalisoituvaan maailmaan.

 


 

Jenni Ahtiainen, gTIE Oy

Jenni on yrittäjä ja porilaislähtöinen asustesuunnittelija, jonka gTIEasustemerkin huikea menestystarina Hollywood-tähtien suosikiksi on vaatinut kaiken laittamista peliin. Korvaamaton tiimi mahdollistaa suunnittelijan keskittymisen olennaiseen ja ennakkoluuloton asenne vie pitkälle juuria unohtamatta: ”Naisen saa pois Porista, mutta Poria ei pois naisesta!”

 

 


 

Kirsi Juva, Future Works Oy, Como Helsinki Oy

Kirsillä on raikkaita ajatuksia työelämästä ja sen muuttumisesta. Kirsi on ollut vuoden verran yrittäjänä - itse asiassa kahdessa yrityksessä; Future Worksissa sekä perustamassaan Työparitoimisto Como Helsingissä. Como toimii asiakkaidensa työparina - kanssa-ajattelijana ja kanssatekijänä - hankkeissa, joissa kehitetään uusia tekemisen tapoja, näkökulmia, palveluita ja tuotteita. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Kirsi työskenteli lähes 4 vuotta Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa tulevaisuuden osaamistarpeita ennakoineen Oivallus-hankkeen parissa. Oivalluksen vetäjänä yksi hänen keskeisistä tehtävistä oli käydä tulevaisuuskeskustelua yritysten ja julkisen sektorin kanssa siitä, millaisia osaamisia verkostoissa tehtävä työ edellyttää. Millaisia ovat tulevaisuuden osaajat? Miten osaamista synnytetään ja kehitetään?

 


 
Matti Vanhanen, Perheyritysten liitto

Perheyritysten liiton toimitusjohtajajana Matti Vanhanen on toiminut vuodesta 2010. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on ansioitunut politiikassa mm. pääministerinä, puolustusministerinä ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana (Suomen puheenjohtajakausi 2006). Perheyritysten liitossa edistetään sitä, että suomalaisten perheyritysten johdossa olisi innostunut, sitoutunut, kyvykäs, vastuullinen ja lisäarvoa yritykselle luova omistaja. Perheyritysten liitto on mukana Työelämä 2020 –hankkeessa. 

 


 
Ilkka Halava, Prime Frontier Oy, Future Works Oy

Ilkka Halava on tulevaisuustutkija ja yritysvalmentaja. Hän on yksi Suomen käytetyimmistä puhujista ja neuvonantajista, jolla on ollut yhteistyötä yli 230 eri organisaation kanssa. Sosiokulttuurisen muutoksen eturivin osaajana Ilkka on ollut mukana lukuisissa tuote-, palvelu-, konsepti- ja muissa kehityshankkeissa suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa jo yli 20 vuoden ajan.