Puhujat 2016

HenriettaKekäläinenHenrietta Kekäläinen

Henrietta Kekäläinen on nuori teknologiaentusiasti ja yrittäjä, joka on ehtinyt työskennellä ympäri maailmaa isoissa yrityksissä sekä Suomessa ulkoministeriössä. Henrietta on ollut puhumassa mm. TEDX, SLUSH, Yle Prophecy, Tech Open Air Berlin, European Pirate Summit, TEDX ja Pioneers Festival - tapahtumissa. Henrietta on äärimmäisen asiantunteva, innostava ja ajatuksia herättävä puhuja.

Kekäläinen oli mukana aloittamassa maailmanlaajuista Rails Girls -järjestön toimintaa, jossa naiset johdatetaan ohjelmoinnin ja verkkosivujen ensi oppeihin. Hän tuo teknologian ja sen mahdollisuuksien ymmärtämisen lisäksi esiin vahvasti ajatusta siitä, että tulevaisuuden ennustamisen sijaan, tulevaisuus on tehtävä itse. Jokainen luo tulevaisuutta joka päivä. Ne asiat, joita joku tekee tai ei tee nyt, vaikuttavat ihan kaikkeen. Henrietta on valmistunut Singularity yliopistosta, jonka tavoitteena on ratkaista teknologian avulla maailman keskeisimpiä ongelmia kuten; ympäristöön, ravintoon, veteen ja terveyteen liittyviä asioita. Opiskeluaikanaan Henrietta pääsi osallistumaan NASAn tutkimuskeskuksen koulutusohjelmaan ja ideoimaan tapoja käyttää teknologiaa asioihin, jotka tekevät elämästä parempaa.

Pauliina SeppäläPauliina Seppälä

Pauliina Seppälä on Mesenaatti Oy:n, Nappinaapurin, Yhteismaan ja Refugee Hospitality Groupin perustaja, todellinen joukkouistamisen ja jakamistalouden asiantuntija! Jakamistalous on yhdistelmä ikiaikaisia yhteisöllisiä toimintatapoja ja nykyteknologian mahdollistamia yhteydenpidon muotoja. Mesenaatti.me on Suomen suurin yhteisörahoituspalvelu. Yhteisörahoituskampanjan avulla voi löytää rahoittajia projektilleen suuren yleisön joukosta.

Seppälä on opiskellut kauppatieteitä, sosiaalityötä, sosiaalipolitiikkaa ja viestintää - ja yhdistää nyt näitä kaikkia työssään. Häntä kiinnostaa se mitä ei vielä ole, mutta voisi olla. Hän haluaa luoda enemmän mahdollisuuksia kaikille ihmisille oman ja yhteisen elämän rakentamiseen. Nappi Naapuri valittiin pohjoismaisessa innovaatiokilpailussa viiden parhaan joukkoon yli neljänsadan ehdokkaan joukosta. "I skate where the puck is going, not where it's been." (Wayne Krezky)

   

Elina LepomäkiElina Lepomäki

Elina Lepomäki on kansanedustaja ja suuren valiokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan jäsen, koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Elina on aktiivinen vaikuttaja ja uudistaja. Aikaisemmin hän on toiminut ajatuspaja Liberan tutkimusjohtajana ja 11 vuotta rahoitusalalla eli Pohjoismaissa ja Lontoossa.

Lepomäki on osakas useissa kasvuyrityksissä sekä ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtaja. Hän on julkaissut useita yhteiskunnallisia raportteja mm. Euron tulevaisuus -Suomen vaihtoehdot (toim. Vesa Kanniainen) ja ideoimansa sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen Perustili (2013).

 

KostianenJuha Kostiainen

Juha Kostiainen on YIT Oyj:n johtaja, jonka vastuulla ovat kaupunkikehittäminen, yhteistyösuhteet ja yritysvastuullisuusasiat. Vuosina 1992-1995 hän oli myös Prizztechin toimitusjohtaja. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden tohtori ja diplomi-insinööri, sekä dosentti Tampereen yliopistossa. Kostiainen näkee muutosvoimia, jotka vaikuttavat ihmisten arkeen sekä työn ja bisneksen tulevaisuuteen. Ympäristöt muuttuvat ja niissä sekoittuvat asuminen, työpaikat, julkiset ja yksityiset palvelut sekä vapaa-aika.

Jos 20 vuotta sitten uudet yritykset sijoittuivat teknologiakeskusten insinöörireservaatteihin, nyt startup-yhteisö kukoistaa Punavuoressa. Kaupan big-boxit eivät havittelekaan kehien risteyksiin, vaan Gigantti meni Forumiin ja Expert Stockmannille. Yritykset siirtyvät siis sinne, missä ihmisetkin ovat. Keskeisiä muutosvoimia ovat keskustoituminen, monimuotoistuvat perheet sekä murtuva autoiluparadigma. Kostiainen puhuu näistä aiheista innostavasti ja laajalla asiantuntemuksella.

 

IlkkaHalavaIlkka Halava

Ilkka Halava on yrittäjä, tulevaisuustutkija ja yritysvalmentaja. Hän on asiantunteva ja valovoimainen puhuja, valmentaja ja monen organisaation luottosparraaja. 

Sosiokulttuurisen tutkimuksen ja soveltavan tulevaisuustutkimuksen välineillä Ilkka tekee tulevaisuuden kehityskuluista ymmärrettävää päätöksentekomaastoa ja ohjaa uusien mallien, konseptien ja läpimurtojen tekijöitä löytämään omat maalinsa – ja saavuttamaan ne. Extreme Business Makeover – No Box Required.

 

 

Teemu ArinaTeemu Arina

Teemu Arina on tunnettu digitaalisen työn, oppimisen ja johtamisen asiantuntija, tietokirjailija ja biohakkeri. Hänen intohimonaan on auttaa sekä yksilöitä että organisaatioita saavuttamaan huippusuorituskykynsä teknologian avulla. Teemu on perehtynyt erityisesti digitaalisen liiketoiminnan, sosiaalisen median, ihmisen ja koneen välisen vuorovaikutuksen, verkko-oppimisen ja digitaalisen terveyden avainkysymyksiin. Hän on pitänyt aiheista esityksiä mm. USA:ssa, Japanissa, Saksassa, Venäjällä, Hollannissa ja Iso-Britanniassa. Syksyllä 2015 hän sai Euroopan parlamentin, Saksan opetus- ja tutkimusministeriön sekä UNESCOn suojeleman Leonardo Award -tiedepalkinnon otsikolla "Humanity in digitization". Hän kirjoittaa Biohakkerin käsikirjaa, jossa päivitetään uni, ravinto, liikunta, työ ja mieli teknologisten ja biologisten apuvälineiden avulla.

 

 

Olli KiveläOlli Kivelä

Olli Kivelä on Tactic Games Oy:n operatiivinen johtaja. Tactic Games Oy on kansainvälinen, kasvava, tunnettu ja menestyvä perheyritys. Tactic on parhaillaan satsaamassa uuteen supermoderniin robotisoituun varastoyksikköön Porissa.  Suurin osa tuotteista valmistetaan yhtiön omassa tehtaassa Porissa, sillä Tactic Gamesissa uskotaan suomalaisen työn laatuun ja kilpailukykyyn. Tactic suunnittelee, tuottaa, valmistaa, myy ja markkinoi lautapelejä noin 70 maahan. Sillä on tytäryhtiöt kaikissa Pohjoismaissa, Puolassa, Hollannissa, Ranskassa, Englannissa ja USA:ssa. Yrityksen tunnetuimpia pelejä ovat Kimble, Alias ja iKNOW.
 
Olli Kivelällä on pelialan lisäksi vankka kokemus myös elämys- ja media-alalta mm. SEK:ssä, Pori Jazzissa ja Kauppalehdessä. Olli uskoo, että samalla kun maailma digitalisoituu, tarvitaan edelleen myös aitoja ´touch and feel´ kokemuksia. Ihmiset tulevat aina kaipaamaan oikeaa yhdessäoloa, aitoa sosiaalisuutta ja elämyksellisyyttä. Ihmisten ja heidän tarpeidensa ymmärtämisestä lähtee sekä työn tulevaisuuden että bisneskonseptien menestys. Vaikka automatisointi tuo lisäarvoa prosesseihin, rakennetaan todellinen lisäarvo muulla tavoin. Olli yhdistelee puheenvuorossaan kiinnostavasti käytännön kokemusten kautta brändiajattelua, robotiikkaa ja inhimillistiikkaa.

 

Tuuli Kaskinen author megapolis Tuuli Kaskinen 

Tuuli Kaskinen on Demos Helsingin toiminnanjohtaja, jonka erikoisaloja ovat kestävät strategiat ja inspiroivien muutospolkujen rakentaminen. Tuuli auttaa monenlaisia organisaatioita myös hallituksen jäsenenä ja neuvonantajana. Hän on Fortum Oyj:n ja OP oyj:n neuvonantajaryhmien jäsen. Ministeriöiden toimeksiannosta Tuuli on ollut jäsenenä muun muassa Energiansäästötoimikunnassa, ERA 17 - Energiatehokkaan rakentamisen aika -toimikunnassa ja hallituksen tulevaisuusselontekoa valmistelleessa työryhmässä.

Tuuli näkee, että uudet oivallukset syntyvät entistä useammin organisaatioiden välillä. Silloin tarvitaan eri toimialojen tuntemusta ja uusia yhdessä tekemisen malleja. Tuuli on opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa Turun kauppakorkeakoulussa. Gradussaan hän tutki päästökaupan vaikutuksia suomalaisten suuryritysten liiketoimintastrategioihin. Toinen korkeakoulu Tuulille on ollut työ ja vapaaehtoistoiminta Dodossa, jossa Tuuli on ollut perustamassa yli 60 000 koululaiselle ilmastotietoa välittänyttä Ilmari-hanketta ja Sinsibere-kehityshanketta Maliin. Tuuli on pidetty puhuja, fasilittaattori ja kommentaattori. Harrastuspuolella Tuulin ilmasto-osaaminen kytkeytyi pari vuotta sitten ruokakiinnostukseen ja tuloksena oli Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville -keittokirja.