Signmark Marko Vuoriheimo

SignmarkSignmark teki mahdottomasta unelmastaan totta ja on maailman ensimmäinen kuuro artisti, joka on levyttänyt kansainväliselle levy-yhtiölle. Hän otti riskin ja uskoi unelmaansa, jätti lehtorin virkansa opettajana ja perusti Signmark Productions -yrityksen vuonna 2009. Hänen tarinansa inspiroi muita - rohkaisee osallistumaan ja unelmoimaan.

Luovuus vaatii monimuotoista yhteiskuntaa, jossa voidaan synnyttää uusia ideoita alojen välimaastoissa ja kulttuurien rajapinnoilla. Miten heikkoudet kääntyvät vahvuuksiksi, kun vaihtaa näkökulmaa? Signmark syntyi yhdistämällä kaksi alaa, joita ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen liittää toisiinsa: kuurot ja musiikki. Uuteen ideaan tarttuminen vaati avoimuutta ihmisiltä, jotka eivät voineet turvautua vanhoihin ajatusrakennelmiin ja näkökulmiin maailmasta. Tarvittiin yhteisö, jossa innovaation toteuttaminen ei tuntunut mahdottomalta. Signmark on tehnyt matkan hullusta ideasta levykaupan hyllylle ja koulunpenkiltä huippukokouksiin. Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta tänään.

"Olen huono häviäjä. Toisaalta olen positiivisella tavalla kunnianhimoinen, enkä anna myöskään helposti periksi. Kuumotan, ellei muuten tapahdu. Tähän on ollut pakko heittää luova hulluus -asenne päälle, että pääsen eteenpäin," Marko tunnustaa.

Signmark toimii Suomen ulkoministeriön erityisedustajana ja käyttää musiikkia hyväksi kaikkien vammaisten henkilöiden oikeuksien edistämisessä. Hän loi viittomakielisen hiphop -musiikkityylinsä vuonna 2006 ja on siitä lähtien halunnut tuoda ihmisiä yhteen musiikin kautta.

 

 

 

 

  

 

  Yrittäjät